Bingon säännöt

TarU Bingo säännöt

TarU:n bingopeli on tilaisuus, johon jokainen henkilö voi osallistua lunastamalla yhden tai
useamman kahdeksan pelikierrosta sisältävän pelikirjan. Pelissä käytetään tätä tarkoitusta varten painettuja kahdeksan pelikierrosta sisältäviä pelikirjoja, joissa on liuska kutakin pelikierrosta varten. Tämän lisäksi voidaan myydä irtoliuskoja erikseen ilmoitetuille ylimääräisille kierroksille. Pelikirjat ovat pelaajien vapaasti valittavissa ennen pelin alkua. Mikäli pelaaja pelaa useammalla kirjalla, hän teippaa itse valitsemansa kirjat yhdeksi kokonaisuudeksi ja esittää sen kassalla. Kirjamäärän perusteella kirjat leimataan ja peritään maksu. Pelin kuluessa leimasta voidaan tarkistaa, että pelaaja on maksanut oikean määrän kirjoja ja on siten oikeutettu saamaan voiton.

Bingon kulku

 • Pelinhoitajalla on käytössään elektronisesti toimiva pelikone, joka arpoo yhden numeron kerrallaan. Numero näkyy koneen hoitajalle sekä myös yleisölle laitteessa olevilta näytöiltä.
 • Ennen pelin alkua pelinhoitaja ilmoittaa pelattavana olevat voitot ja kehottaa pelaajia tarkistamaan, että pelikirjat on asianmukaisesti leimattu.
 • Pelin alkaessa pelinhoitaja ilmoittaa ko. kierroksen palkinnot ja että pelataan yhtä riviä sekä isoja kulmia. Sen jälkeen hän kertoo arvotun numeron. Pelaajat merkitsevät tämän numeron pelikirjaansa ja näin jatketaan kunnes joku pelaajista saa yhden rivin tai kulmat, jolloin pelaaja ilmoittaa tästä huutamalla kuuluvasti ”bingo” ja nostamalla käden ylös.

Normaalikierros

 • Bingo tarkistetaan salissa olevien tarkastajien toimesta. Mikäli siinä olevat numerot täsmäävät huudettujen numeroiden kanssa ja se sisältää myös pelinhoitajan viimeksi arpoman numeron, tarkastajat luovuttavat pelaajalle tämän voittaman palkinnon. Peliä jatketaan samalla tavalla kunnes myös kaksi- ja kolme riviä tulevat pelatuiksi.
 • Kun voittajat ovat saaneet palkintonsa pelinhoitaja ilmoittaa uuden kierroksen alkavaksi.
 • Mikäli useampi pelaaja saa yhtä aikaa yhdenrivin tai kulmabingon, saavat he kukin pelattavana olevan voiton. Kahden- tai kolmen rivin bingon ollessa kyseessä voitto tasataan voittajien kesken. Neljän pelikirjoista pelattavan kierroksen jälkeen pidetään noin kymmenen minuutin väliaika.

 

Viitosbingo

 • Väliajan jälkeen pelataan irtoliuskoilla ns. viitosbingojahti, jossa on viisi rivibingoa. Viidennellä rivillä on jahti määrätyllä numeromäärällä. Mikäli joku pelaajista saa viisi riviä täyteen kyseisen rajan puitteissa, hän voittaa jahdin osoittaman summan arvoisia lahjakortteja. Jos kukaan ei saa viidenrivin bingoa kyseisellä tai pienemmällä numeromäärällä, nousee jahdin eli voittosumman määrä seuraavaksi pelikerraksi 50 Eurolla ja numeroiden määrä yhdellä numerolla. Lähtövoitto on 200Euroa ja numeromäärä 45. Viidenrivin tullessa täyteen vasta tämän numerorajan jälkeen, voittaja saa kierroksen normaalin palkinnon.

Jahtikierros

 • Viitosbingon jälkeen pelataan irtoliuskoilla ns. Jahtikierros, jossa pelataan normaalin kierroksen mukaisesti yhden-, kahden- ja kolmen rivin bingot sekä kulmat. Kolmen rivin lähtövoittona on 1500Euron lahjakortti ja voittoon oikeuttava pallomäärä 42 tai vähemmän. Mikäli kukaan ei saa kolmenrivin bingoa vaaditulla numeromäärällä, nousee jahdin eli voittosumman määrä seuraavaksi pelikerraksi 100 Eurolla ja numeroiden määrä yhdellä numerolla. Näin jatketaan kunnes jahti menee numeromäärän puitteissa, jolloin se seuraavalla kerralla aloitetaan lähtöarvoilla. Mikäli kolme riviä tulee täyteen vasta numerorajan jälkeen saa voittaja 100 Euron lahjakortin.
 • Jahtikierroksen jälkeen pelataan loput neljä kierrosta pelikirjasta.

Tuplatuuri

 • Pelaajilla on myös mahdollista pelata erillistä Tupla-Tuuria..Peliin myydään pelilippua, jonka toisella puolella on kolmen numeron sarjoja. Kunkin kahdeksan pelikirjan kierroksen viimeinen numero on tällainen Tupla-Tuuri numero. Pelaaja, jolla on lapussaan kyseinen numero merkitsee sen kyseiseen kohtaan. Mikäli pelaaja saa illan aikana kolme numeroa samaan ryhmään, hän ilmoittaa voitostaan pelinhoitajalle huutamalla ”bingo”. Numerot tarkistetaan ja mikäli ne ovat oikein, voittajalle luovutetaan palkinto. Tupla-Tuurin palkinnon lähtötaso on 60 Euroa ja mikäli kolmen numeron ryhmä ei täyty kenenkään pelaajan toimesta pelikerran aikana, voiton arvo nousee 20 Eurolla/ilta. Tupla-Tuuri lapun toisella puolella on normaali bingoruudukko ja se pelataan pelikerran alkaessa ensimmäisenä.

Voitot luovutetaan vain pelaajalle, jonka pelikirjoissa on leimat. Pelaajan on itse varmistettava, että hän saa ostamiinsa pelikirjoihin ja irtoliuskoihin leimat maksaessaan ne kassalla.

Pelikirjojen hinnat

Kahdeksan kierrosta sisältävän pelikirjan hinnat ovat seuraavat:
– 1 kirja: 7 €
– 2 kirjaa: 13 €
– 3 kirjaa: 16 €
– 4 kirjaa: 19 €
– Kolmannesta kirjasta eteenpäin +3 € /kirja

 • Viitosbingo maksaa 3€ / peliliuska
 • Tupla-Tuuri maksaa 3€ / peliliuska
 • Jahtikierros maksaa 3€ /peliliuska

 

Yllä olevia sääntöjä noudatetaan Tarvasjoen Urheilijat ry:n järjestämissä bingoissa. Säännöt ovat pelaajien
nähtävissä bingon aikana. Kiistanalaiset tapaukset ratkaisee pelinhoitaja tai bingon nimetty vastuuhenkilö,
mikäli hän on tavoitettavissa.